Returer & reklamationer

Ångerrätt

Som kund har du rätt att returnera en enstaka vara eller hela din beställning om du inte är nöjd. Från det att du mottagit din beställning gäller ångerrätten i 14 dagar. Om returen skickas in efter 14 dagar debiteras en extra avgift om 250 SEK.

Eftersom Campadre är en marknadsplats kan returavgiften variera beroende på vilken säljare du beställt produkter från. En del säljare ha fria returer, medan andra säljare väljer att kunden får stå för returfrakten. Om returdokumentet inte finns med i paketet du mottagit kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig vidare.

För att ångerrätten skall kunna tillämpas gäller följande:

Om den returnerade varan ej uppfyller ovannämnda krav så kommer vi att debitera dig 250 kronor för frakt-, extra hanteringskostnader och tillämpa en värdeminskning av returen som ej är i originalskick.

Det kan ta upp till 14 arbetsdagar från det att returen har ankommit innan en retur blir hanterad, men självklart gör vi allt vi kan för att hantera returen snabbare. När returen har blivit hanterad kommer vi att skicka ut ett e-postmeddelande som bekräftar detta.
Vid åberopande av ångerrätt vid en vara som är köpt och levererad från Campadre
Så här gör du för att returnera en vara eller order till oss:

  1. Ange orsak till din retur på returinformationen som medföljde i paketet. Klipp längs den streckade linjen och lägg informationen tillsammans med varan (i originalförpackning) i ett tåligt emballage. OBS! Streckkoden måste sitta kvar på varans förpackning för att kunna hanteras korrekt.
  2. Tejpa fast returfraktsedeln på utsidan av emballaget (ej direkt på originalförpackningen).
  3. Lämna in returen hos ett ombud så tar vi hand om den så snart den har kommit tillbaka till oss.
Vid en vara som är köpt och skickat från Campadre rekommenderar vi att du använder den förtryckta retursedeln som Campadre tillhandahåller i paketet. Tänk på att spara kvittot som du får hos ombudet vid inlämningen. På så sätt kan du följa returens väg med kollinumret på transportörens hemsida. Vänligen kontakta vår kundservice om du saknar returhandlingar så hjälper vi dig med nya.

För att returen ska bli korrekt registrerad är det av stor vikt att returen paketeras med rätt retursedel - vilket innebär en order per retursedel och paket. Du behöver inte betala något när du lämnar in paketet hos ombudet. Avdrag för returportot om 79 kronor sker automatiskt när Campadre mottagit och godkänt returen.

Om varor från olika beställningar returneras tillsammans i ett paket eller om den förtryckta retursedeln inte används vid returen, är paketet inte försäkrat. Vi kommer då inte att kunna kreditera dig som kund om det skulle det försvinna varor under transporten tillbaka till oss.

Campadre tar inte emot rekommenderade brev och löser ut paket mot postförskott. Vi har heller inte möjlighet att hämta ut paket som skickats till ett ombud, till exempel Schenker Privpak eller DHL Servicepoint.

Återbetalning för returer sker i samband med att vi hanterar returen efter att den kommit tillbaka till oss. Har du valt att betala via faktura kommer din faktura att uppdateras kort efter att returen har hanterats.
Vid åberopande av ångerrätt vid en vara som är köpt och levererad från en partner
Vi rekommenderar att du använder dig av den förtryckta retursedeln som medföljer i paketet Skulle returhandlingarna saknas, vänligen kontakta vår kundservice så hjälper vi dig. Retursedeln klistrar du på paketet som du sedan lämnar in till närmaste postombud. Så fort partnern har mottagit och hanterat din retur kommer du att bli återbetalad. Kom ihåg att spara inlämningskvittot när du skickat paketet, ifall det skulle uppstå något problem vid leveransen av returen.

Tänk på att ifall du mottagit två paket från två olika partners så måste du göra två returer.

Om du har flera beställningar från samma partner som du vill returnera är det viktigt att paketera dessa med rätt retursedel – vilket innebär en order per retursedel och paket.
Makulera din order
Om du vill göra ändringar i din order och/eller ta bort beställningen ber vi dig att kontakta vår kundtjänst. Kontaktar du kundservice via e-post ber vi dig att ange ditt ordernummer i ämnesraden och tydligt beskriva vilken ändring du önskar göra. OBS! Notera att vår kundtjänst inte har öppet under helgdagar och att vi inte alltid hinner göra ändringar innan ordern skickats eller gått för långt i hanteringen. Du är självklart välkommen att göra en retur om din order inte hinner korrigeras och debiteras då för ordinarie returkostnad.

För varor som skickas från någon av våra partners går det inte att makulera din order ifall du har fått en orderbekräftelse.

RETUR & ÅTERBETALNINGAR

Om returhandlingar inte finns med i paketet du mottagit kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig vidare.

Efter att du tagit emot returhandlingarna fyller du i retursedeln och fäster returetiketten på paketet innan du skickar i väg det. Så fort aktuell partner har mottagit och hanterat din retur kommer en återbetalning att genomföras. Har du valt att betala via faktura kommer din faktura att uppdateras kort efter att returen har hanterats.

Kom ihåg att spara inlämningskvittot när du skickat paketet, om det skulle uppstå något problem med leveransen av returen.
Returer vid fakturabeställning:
Vid en retur är det kundens ansvar att fakturan inte förfaller. Vi rekommenderar därför att du loggar in på Qliro.com för att hantera din faktura, alternativt kontakta aktuell fakturautställare, via kontaktuppgifter som finns på deras respektive hemsidor.
Returer av kort/bank- beställning:
Vi återbetalar beloppet till samma konto som ditt köp genomfördes med, med avdrag för returfrakten 79 SEK. Observera att det kan ta några dagar innan pengarna syns på kontot.

Ej uthämtad försändelse

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Skulle du inte hämta ut ditt paket inom 14 dagar från att paketet ankom till utlämningsstället, skickas det automatiskt tillbaka till Campadre. Du kommer då att debiteras en avgift på 250 kronor. Betalningsvillkor är 14 dagar netto. Avgiften motsvarar våra kostnader för expeditionsavgifter, frakt, returfrakt och hantering. Det är du som kund som har ansvar för att dina uppgifter stämmer, därför är det väldigt viktigt att du har angivit rätt telefonnummer och adressuppgifter så att paketet inte skickas tillbaka på grund av detta.

Reklamation

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår kundservice per e-post dock senast inom 2 månader efter mottagen leverans via kundservice@campadre.se. Om anmälan görs senare kan Campadre inte ta ansvar för skadan.

För att kundservice snabbt skall kunna hantera och godkänna din anmälan om reklamation ber vi dig att ange följande information: När Campadre eller vår partner tar emot din reklamation görs sedan en noggrann bedömning innan din reklamation kan godkännas och en återbetalning kan ske.

För att returnera en defekt vara använder du retursedeln som medföljde paketet. Har ni ej längre tillgång till retursedeln, vänligen kontakta Campadre Kundservice för att få en ny retursedel.

Bristfälliga eller transportskadade varor ersätts om möjligt med ny vara. Om vi inte kan erbjuda en likvärdig produkt, återbetalas pengarna till fullo, inklusive frakt- och returkostnad.

Om du har valt faktura som betalningssätt rekommenderar vi att du betalar den då reklamationsprocessen kan ta längre tid än förfallodatumet på fakturan. När reklamationen är godkänd betalas hela beloppet tillbaka till dig.

Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

RETURADRESS FÖR VAROR SOM SKICKATS FRÅN CAMPADRE

För att vi ska kunna hantera din retur och göra en återbetalning till dig så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du använder den förtryckta retursedeln som medföljde din order.

Om du trots allt väljer att sända tillbaka på annat sätt, ange adressen nedan. Tänk på att du ändå måste inkludera retursedeln i paketet för att vi ska kunna hantera din retur.

Campadre Scandinavia AB
C/O Almroths Express & Åkeri AB
Koppargatan 7, port 1/2
602 23 Norrköping
Sweden

Bytesrätt

Eftersom Campadre tillhandahåller kampanjer som både är tids- och volymbegränsade är det inte möjligt att byta varor.

Återbetalning

Återbetalningar behandlas normalt inom 14 dagar och senast inom 30 dagar från att varan tagits emot av Campadre.

Kampanjkoder återbetalas inte.

Vi vill även uppmärksamma att det i vissa fall kan ta någon bankdag från att Campadre gjort överföringen, innan pengarna kommer in på ditt konto.