Returer & reklamationer

Ångerrätt

Som kund har du rätt att returnera en enstaka vara eller hela din beställning om du inte är nöjd. Från det att du mottagit din beställning gäller ångerrätten i 14 dagar. Om returen skickas in efter 14 dagar debiteras en extra avgift om 250 SEK.

Eftersom Campadre är en marknadsplats kan returavgiften variera beroende på vilken säljare du beställt produkter från. En del säljare ha fria returer, medan andra säljare väljer att kunden får stå för returfrakten. Om returdokumentet inte finns med i paketet du mottagit kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig vidare.

För att ångerrätten skall kunna tillämpas gäller följande:

Om den returnerade varan ej uppfyller ovannämnda krav så kommer vi att debitera dig 250 kronor för frakt-, extra hanteringskostnader och tillämpa en värdeminskning av returen som ej är i originalskick.

Det kan ta upp till 14 arbetsdagar från det att returen har ankommit innan en retur blir hanterad, men självklart gör vi allt vi kan för att hantera returen snabbare. När returen har blivit hanterad kommer vi att skicka ut ett e-postmeddelande som bekräftar detta.
Vid åberopande av ångerrätt
Så här går du tillväga för att returnera en vara eller order till oss:

  1. Ange orsak till din retur på returinformationen som medföljde i paketet. Klipp längs den streckade linjen och lägg informationen tillsammans med varan (i originalförpackning) i ett tåligt emballage. OBS! Streckkoden måste sitta kvar på produktens förpackning för att kunna hanteras korrekt.
  2. Tejpa fast returfraktsedeln på utsidan av emballaget (ej direkt på originalförpackningen).
  3. Lämna in returen hos ett ombud så tar vi hand om den så fort vi kan när den har kommit tillbaka till oss.
Vi rekommenderar att du använder den förtryckta retursedeln som Campadre tillhandahåller i paketet för att returnera till oss. Samt sparar kvittot ni mottagit hos ombudet vid inlämningen. På så sätt kan du följa returens väg med kollinumret på transportörens hemsida. Vänligen kontakta vår kundservice om du saknar returhandlingar så hjälper vi dig med nya.

För att returen ska bli korrekt registrerad så är det av stor vikt att ni paketerar returen med rätt retursedel - vilket innebär en order per retursedel och paket. Du behöver inte betala något när du lämnar in paketet hos ombudet. Avdrag för returportot om 79 kronor sker automatiskt när Campadre mottagit och godkänt returen.

Vid samfrakt eller om retursedel ej använts, är paketet inte försäkrat. Skulle det försvinna varor vid transportörens hantering är detta inget vi då kommer att kunna kreditera dig som kund.

Campadre löser inte ut paket mot postförskott eller rekommenderade brev. Vi har dessvärre heller inte möjlighet att hämta ut paket som skickats till ett ombud, t.ex. Schenker Privpak eller DHL Servicepoint.

Återbetalning för returer sker i samband med att vi hanterar returen efter att den kommit tillbaka till oss.

Så här går du tillväga för att returnera en vara eller order till en säljare på marknadsplatsen:

  1. I paketet får du med en förbetald retursedel. Den klistrar du på paketet som du sedan lämnar in till närmaste postombud. Så fort säljaren har mottagit och hanterat din retur kommer du att bli återbetalad. Kom ihåg att spara inlämningskvittot när du skickat paketet, ifall det skulle uppstå något problem vid leveransen av returen.
  2. Om en förbetald retursedel saknas: Kontakta Campadres kundservice så hjälper vi dig vidare.
Makulera din order
Om du vill göra ändringar i din order och/eller ta bort beställningen ber vi dig att kontakta vår kundtjänst. Märk mailets ämnesrad med ditt ordernummer och beskriv tydligt vilken ändring du önskar göra. OBS! Notera att vår kundtjänst inte har öppet under helgdagar och att vi inte alltid hinner göra ändringar innan ordern skickats eller gått för långt i hanteringen. Du är självklart välkommen att göra en retur om din order inte hinner korrigeras och debiteras då för ordinarie returkostnad.

RETUR & ÅTERBETALNINGAR

Om returdokumentet inte finns med i paketet du mottagit kan du kontakta kundservice så hjälper vi dig vidare.

Efter att du mottagit dokumentet fyller du i retursedeln och fäster adresslappen på paketet innan du skickar iväg det. Så fort aktuell säljare har mottagit och hanterat din retur kommer en återbetalning att genomföras. Har du valt att betala via faktura kommer din faktura att uppdateras kort efter att returen har hanterats.

Kom ihåg att spara inlämningskvittot när du skickat paketet, om det skulle uppstå något problem med leveransen av returen.
Returer vid fakturabeställning:
Vid retur är det kundens ansvar att fakturan inte förfaller. Vi rekommenderar därför att du loggar in på Qliro.com för att hantera din faktura, alternativt kontaktar du fakturautställaren via info som finns på deras respektive hemsidor.
Returer av kort/bank- beställning:
Vi återbetalar beloppet till samma konto som ditt köp genomfördes med, med avdrag för returfrakten 79 SEK. Observera att det kan ta några dagar innan pengarna syns på kontot.

Ej uthämtad försändelse

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som utnyttjande av ångerrätten. Skulle du inte hämta ut ditt paket inom 14 dagar från att paketet ankom till utlämningsstället, skickas det automatiskt tillbaka till Campadre. Du kommer då att debiteras en avgift på 250 kronor. Betalningsvillkor är 14 dagar netto. Avgiften motsvarar våra kostnader för expeditionsavgifter, frakt, returfrakt och hantering. Det är du som kund som har ansvar för att dina uppgifter stämmer, därför är det väldigt viktigt att du har angivit rätt telefonnummer och adressuppgifter så att paketet inte skickas tillbaka på grund av detta.

Reklamation

Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ber vi dig att kontakta vår kundservice per e-post alternativt skicka varan direkt tillbaka till oss, dock senast inom 2 månader efter mottagen leverans via kundservice@campadre.se. Om anmälan görs senare kan Campadre inte ta ansvar för skadan.

För att kundservice snabbt skall kunna hantera och godkänna din anmälan om reklamation skall du ange följande i ditt e-mail till kundservice: När Campadre mottar din reklamation görs sedan en noggrann bedömning och det är först efter den som din reklamation godkänns och en återbetalning görs.

För en fraktfri retur av den defekta varan använd retursedeln som medföljde paketet. Har ni ej längre tillgång till retursedeln, vänligen kontakta Campadre Kundservice för att få en ny retursedel.

Bristfälliga eller transportskadade varor ersätts om möjligt med ny vara. Om vi inte kan erbjuda en likvärdig produkt, återbetalas pengarna till fullo, inklusive frakt- och returkostnad.

Om du har valt faktura som betalningssätt rekommenderar vi att du betalar den då reklamationsprocessen kan ta längre tid än förfallodatumet på fakturan. När reklamationen är godkänd betalas hela beloppet tillbaka till dig.

Vid en eventuell tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Returadress

För att vi ska kunna hantera din retur och göra en återbetalning till dig så snabbt som möjligt rekommenderar vi att du använder den förtryckta retursedeln som medföljde din order.

Om du trots allt väljer att sända tillbaka på annat sätt, ange adressen nedan. Tänk på att du ändå måste inkludera retursedeln i paketet för att vi ska kunna hantera din retur.

Campadre Scandinavia AB
C/O Almroths Express & Åkeri AB
Koppargatan 7, port 1/2
602 23 Norrköping
Sweden

Bytesrätt

Eftersom Campadre endast tillhandahåller kampanjer som både är tids- och volymbegränsade är det inte möjligt att byta varor.

Återbetalning

Återbetalningar behandlas normalt inom 14 dagar och senast inom 30 dagar från att varan tagits emot av Campadre.

Kampanjkoder återbetalas inte.

Vi vill även uppmärksamma att det i vissa fall kan ta någon bankdag från att Campadre gjort överföringen, innan pengarna kommer in på ditt konto.